Van werkstress naar werkplezier

In deze workshop kun je met de opstellingenmethodiek onderzoeken wat de onderliggende oorzaken zijn die jou werkstress geven. We werken met issues van deelnemers, om een stap te kunnen zetten van werkstress naar werkplezier.

  • Ik mag geen fouten maken.
  • Ik ben blij dát ik een baan heb, dus ik mag niet zeuren.
  • Op de een of andere manier komen de vervelende klussen altijd naar mij toe, waardoor ik niet (voldoende) toekom aan interessante, uitdagende projecten.
  • Ik uit mijn kritiek in te scherpe bewoordingen, en dan ben ik achteraf bang dat ze me niet aardig vinden.

Week van de werkstress

In 2014 heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het initiatief genomen voor de eerste week van de werkstress. Dit jaar is de 5e editie, van 12 – 15 november 2018.

Werkstress wordt voor een deel bepaald door het bedrijf of de organisatie waar je werkt, voor een deel kunnen er factoren in jezelf een rol spelen.

Onderstaande link geeft een aantal oorzaken van werkstress en een link naar 99 (!) oplossingen. Werkgevers kunnen zaken anders regelen, meer oog hebben voor hun werknemers. Werknemers hebben zelf ook de mogelijkheid om stappen te zetten.

http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/Contentpagina/1661/407081/8-oorzaken-van-werkstress-en-ongewenst-gedrag-volgens-deelnemers-Goed-en-Gezond-Werken.html?thumbnail=true

Praktische gegevens workshop

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Kosten: 15 euro voor het gebruik van de faciliteiten, plus een bijdrage voor de inhoud van de workshop op basis van je eigen waardebepaling achteraf en naar je draagkracht

Aanmelden bij Mia Macke, mia@constelations-at-work.nl, 06-34017341

Meer informatie over (familie)opstellingen: www.constellations-at-work.nl

|||::
Kromme Spieringweg 533, 2141 AK Vijfhuizen

Geef een reactie