Pilates bestaat uit een serie vloeiende lichaam gerichte oefeningen die je op een matje kunt uitoefenen met afsluitend een liggende ontspanning. Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen.

Vanaf 6 januari 2020 start Denise Schellinger met het verzorgen van Pilates en Vinyasa Yoga lessen op maandagavond.

Denise: “Iets over mezelf, sinds drie jaar woon ik dit fijne dorp Vijfhuizen met mijn man Jurjen, dochter Meggie, zoon Abel en de friese stabij Keesje. Vanaf jongs af aan ben ik al actief met mijn lichaam bezig. Sporten en bewegen is voor mij een uitlaatklep, maar ook een moment waarin ik hand in hand met mezelf loop. Als kind begon ik met klassiek ballet. Wat volgens mijn moeder een hele opgave voor de docent is geweest, met zo’n spring in het veld ;-). Maar juist de discipline en de controleerbaarheid van de bewegingen gaven mij voldoening, fun en rust. Door mijn balletachtergrond ben ik mijn Pilates opleiding Ground Control bij Debbie Jenner gestart en doceer dit bij verschillende scholen in Haarlem.  Pilates is perfect voor het versterken van je lichaam, met name de focus op de ‘core” (gebeid rondom de buik en rug) en de balans die tijdens de oefening vindt met behulp van de ademhaling. Bij Yoga gaat het mentaal gezien voor mij nog iets verder. Yoga geeft mij de mogelijk door middel van houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie de verbinding tussen lichaam en geest te onderzoeken en te ontwikkelen. Tijdens mijn Hatha Yoga opleiding in Mysore India (bij Bharath Shetty) ben ik in aanraking gekomen met de alle facetten van Hatha Yoga; Pranayama (ademhalingsoefeningen), Asana’s (lichaamshoudingen) en Meditatie. Mijn meest bijzondere ervaring was de meditatie sessie op het dak van de Shala (Studio in Mysore) waarbij er druk verkeer langs je heen raast, waar ik me onder de sterrenhemel en volle maan volledig in een andere wereld begaf. Na het behalen van mijn Yoga Alliance Teacher Training (wereldwijd erkend diploma 500+) ben ik wekelijks lessen gaan verzorgen in groepsvorm in deze Yoga stijl. Met de basis van Hatha Yoga in de pocket volgde ik eens een les bij Svaha Yoga in Amsterdam. Zwetend, overrompeld maar voldaan zat ik terug in de tram. Wat een geweldige beleving en na het afronden van de Teacher Training bij Svaha Yoga (600+ uur) heb ik hier Vinyasa Yoga vorm eigen gemaakt en doceer ik dit met een dikke glimlach. Wat ik hoop te bereiken in de lessen is fun, concentratie, ontspanning en dat met beide voeten op de grond.”

PRIJZEN

115,- EURO –  10- rittenkaart (deze is 12 weken geldig | schoolvakanties niet meegerekend | kaart is persoonsgebonden)

12,50 EURO – proefles

Alle lessen duren 75 minuten, matjes en overige yoga benodigdheden zijn allemaal aanwezig!

Inschrijven voor een proefles of meer informatie over de lessen? mail naar info@studio-yoga.nl, of app Denise 06 – 29 50 65 72

|||::
Kromme Spieringweg 533, 2141 AK Vijfhuizen

Dit bericht heeft één reactie

  1. Mieke vd Vliet

    Ik wil graag in januari een proefles Pilatus gaan volgen.Hoop dat het gaat lukken.Gezellige dagen en een goed begin van 2020…Dat het maar een mooi jaar mag worden..Groetjes Mieke vd Vliet uit Hoofddorp.

Geef een antwoord