Familieopstellingen

Het komt regelmatig voor dat mensen het gevoel hebben dat iets ze in de weg zit om goed te functioneren en zich prettig te voelen in hun familie. Altijd weer dezelfde vervelende discussies, je altijd weer het kleingehouden meisje voelen, de oudste met teveel verantwoordelijkheidsgevoel, je niet erkend te voelen in wie je bent.

De oorzaak hiervan ligt vaak buiten jezelf. In een familieopstelling kun je dit onderzoeken.

Oorzaak

In elk mensenleven, in elke familie, vinden een of meer grote levensgebeurtenissen plaats: een kind dat jong overlijdt, een ouder die jong overlijdt, miskraam, abortus, buitenechtelijke relaties, buitenechtelijke kinderen, een erfenis waar niet zorgvuldig mee is omgegaan, geweld, oorlogssituaties, enz.

Vaak worden deze gebeurtenissen niet verwerkt, omdat ze te groot zijn, met schuldgevoel en schaamte beladen zijn, omdat het verdriet te groot is.

Als dit gebeurd is bij je voorouders, is het gevolg dat in elke volgende generatie iemand onbewust de verantwoordelijkheid op zich neemt om te helpen herinneren dat het niet opgelost is. Zo kunnen mensen lijden  aan iets dat eigenlijk niet bij ze hoort.

Heling

In een familieopstelling wordt er niet gepraat over iemands probleem. De cliënt kiest plaatsvervangers (representanten) voor zijn/haar familieleden. De cliënt geeft de representanten een plaats in de ruimte. Zo wordt zichtbaar en voelbaar wat de onderliggende dynamiek is van je probleem. De representanten hebben gewaarwordingen die overeenkomen met de echte persoon waar ze voor staan. Met deze informatie en de deskundigheid en intuïtie van de begeleider wordt onderzocht wat er werkelijk aan de hand is en wordt er een beweging naar heling gemaakt.

De begeleider heeft meer vormen van opstellingen tot haar beschikking. Afhankelijk van je vraag, je thema, zal zij een voorstel doen voor de vorm die haar het meest geschikt lijkt voor dit spoecifieke onderwerp.

Gevolg

Cliënten laten achteraf weten dat ze meer rust in hun hoofd ervaren, meer blijdschap in hun hart, en dat ze beter kunnen omgaan met situaties die zich voordoen in hun dagelijks leven.

Kosten

De deelnemersbijdrage bestaat uit 2 aspecten: 20 euro voor de kosten van het gebruik van de ruimte en consumpties; voor de inhoud van de workshop een bijdrage op basis van je eigen waardebepaling achteraf en naar je draagkracht. Elke deelnemer brengt zijn/haar eigen lunchpakketje mee.

Aanmelden

Bij Mia Macke, mia@constellatons-at-work.nl of 06-3401 7341

|||::
Kromme Spieringweg 533, 2141 AK Vijfhuizen

Geef een reactie