Huisarts Vijfhuizen

U kunt voor de reguliere huisartsenzorg in al zijn facetten bij mij terecht, u kunt zich als patiënt bij mij inschrijven.

Arts voor natuurgeneeskunde

Indien u een advies wil met betrekking tot de natuurgeneeskunde kunt u een afspraak bij mij maken en gewoon bij uw eigen vertrouwde huisarts blijven.

Het basisprincipe binnen de natuurgeneeskunde is het stimuleren en herstellen van het zelfregulerende en zelf genezende vermogen van het lichaam. Het lichaam kan onder normale omstandigheden het hoofd bieden aan belastingen waaraan het blootgesteld wordt. Bij het begrip belastingen kun je bijvoorbeeld denken aan psycho-emotionele zaken als trauma’s, maar ook virusinfecties, schimmelinfecties, onvolwaardige voeding en de invloed van gifstoffen uit de omgeving (bv. fijnstof, pesticiden e.d.)

Op het moment dat belastingen zich opstapelen kan de totaalbelasting zo groot worden dat het lichaam hier niet meer mee uit de voeten kan. Het lichaam raakt overbelast en het zelfregulerend vermogen decompenseert waardoor (chronische) ziekte ontstaat.

Detoxificatie is een belangrijk middel om van toxines af te komen en daarbij kan de fytotherapie met eventueel aanpassing van voeding en leefstijl ervoor zorgen dat het lichaam weer kan herstellen.

Sarah Terol

Met veel plezier ben ik, na 8 jaar als waarnemend huisarts gewerkt te hebben in de regio Haarlemmermeer, gestart met een huisartsenpraktijk/praktijk voor natuurgeneeskunde.

Tijdens mijn werkzaamheden als huisarts ben ik tegen de beperkingen van de reguliere geneeskunde aangelopen en ben ik begonnen mij meer te verdiepen in de natuurgeneeskunde, fytotherapie, orthomoleculaire geneeskunde, voeding en leefstijl.  Ik had altijd wel het idee dat de belangrijkste voorwaarde voor gezondheid in de basis ligt, maar tijdens mijn ontdekkingstocht kwam ik erachter dat er heel veel mogelijk is.

Ik wil een brug slaan tussen de reguliere en complementaire geneeskunde.

Graag help ik meedenken om het beste uit beide werelden te gebruiken om zo gezond en vitaal mogelijk te worden en te blijven.